Ардинський, Олексій ВалерійовичВєрченко, Лідія МихайлівнаДашковський, Юрій ОлександровичОлішевський, Валентин ВікторовичМаринін, Андрій ІвановичТкаченко, Сергій Володимирович2015-06-202015-06-202012Вплив електроіскрової обробки та препарату наночастинок гідроксиду алюмінію на чистоту дифузійного соку / О. В. Ардинський, Л. М. Вєрченко, Ю. О. Дашковський та ін. // Удосконалення процесів і обладнання - запорука інноваційного розвитку харчової промисловості : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 10-11 квітня 2012 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2012. – С. 24-25.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21248Процес очищення дифузійного соку від нецукрів є надзвичайно важливою проблемою при виробництві цукру як з моменту заснування цієї промисловості, так і на сьогодні. При цьому основний реагент гідроксид кальцію (вапняне молоко) при роботі за класичною схемою не дає можливості цілковито видалити супутні домішки, незважаючи на вже більш як 200-річну історію його застосування. The process of purification of diffusion juice from nasarov is an extremely important problem in the production of sugar as since the Foundation of this industry and today. The main reagent is calcium hydroxide (milk of lime) when working according to the classical scheme makes it impossible to fully remove concomitant impurities, despite the more than 200-year history of its use.спосіб очищеннягідроксид алюмініюдифузійний сокелектроіскрова обробкаpurification methodaluminum hydroxidediffusion juiceelectroscope treatmentкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняВплив електроіскрової обробки та препарату наночастинок гідроксиду алюмінію на чистоту дифузійного соку