Вплив соєвого лецитину на властивості тіста та макаронних виробів - Левадна, Тетяна Іванівна; Юрчак, Віра Гаврилівна (My University, 2000)
Встановлено, що при внесенні соєвого лецитину поліпшується якість і варильні властивості макаронних виробів. Використання лецитину підвищує водопоглинальну здатність тіста, сприяє утворенню більш дрібнокрихтуватої структури,збільшує міцність і пружність ущільненого тіста. Внесення добавки в оптимальних дозах сприяє підвищенню швидкості пресування виробів і збільшенню потужності преса. It is shown that the quality and cooking characteristics of macaroni products with soy lecithin improved. The use of lecithin increases the water-absorbing capacity of the dough and the formation more granule friability of the structure, strength and elasticity increase of the compressed dough. The use of additives in the optimal dosages increases the speed of the pressing and the capacity of your press.
Keywords: макаронні вироби; якість; лецитин; структура тіста; швидкість пресування; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; macaroni products; quality; lecithin; structure of the dough; speed of the pressing