Білково-гречаний хліб (Патент на винахід № 104226) - Гордієнко, Тетяна Вадимівна; Семенова, Анастасія Борисівна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Дробот, Віра Іванівна (My University, 2014)
Запропоновано рецептуру білково-гречаного хліба. Білково-гречаний хліб містить борошно, суху пшеничну клейковину, дріжджі, сіль йодовану харчову, олію соняшникову та гречані пластівці. Рецептура забезпечує отримання хліба з добрими органолептичними показниками, високим вмістом білка, харчових волокон, мінеральних речовин і вітамінів. The composition of protein- buckwheat bread is proposed. Protein-buckwheat bread comprises flour, dry wheat gluten, yeast, iodinated edible salt, sunflower oil and buckwheat flakes. The recipe is ensures bread production with good organoleptic evaluation, high proteins content, dietary fibers, mineral substances and vitamins.
Keywords: суха пшенична клейковина; гречані пластівці; сіль йодована; харчові волокна; dry wheat gluten; buckwheat flakes; iodinated salt; dietary fibers; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів