Солодко, Лілія Миколаївна2018-11-272018-11-272018Cолодко, Л. М. Вивчення антиоксидантних властивостей екстрактів із зеленої маси буріків / Л. М. Cолодко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2018 р., м. Київ. – К. : НУХТ, 2018. – С. 81-83.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28531Виявлено високий вміст фенольних сполук в усіх екстрактах із листя цукрового буряку. Відзначено, що найвища концентрація фенольних сполук у екстрактах була отримана з використанням розчинників високої полярності; метанольний екстракт виявився найкращим екстрагентом фенольних сполук з листя цукрового буряку. The high content of phenolic compounds in all extracts of sugar beet leaves was revealed. It was noted that the highest concentration of phenolic compounds in extracts was obtained using high polarity solvents; methanol extract was the best extractant of phenolic compounds from sugar beet leaves.антиосидантилистя цукрових буряківекстрактифенольні сполукиantioxidantsugar beet leavesеxtractsphenolicкафедра технології оздоровчих продуктівВивчення антиоксидантних властивостей екстрактів із зеленої маси буріківOther