Моделювання і оптимізація процеса адсорбційного очищення купажу палигорськітом - Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна (My University, 2010)
Розроблено рівняння регресії для визначення прозорості і об’єму згустку муті в купажі, очищеному палигорськітом. На їх основі встановлено оптимальні параметри процесу адсорбційного очищення купажу від високомолекулярних сполук.

The equations of regression of defining of the transparence and the volume of the blob of sediments in the mixing refined by paligorscit have been developed. Optimal parameters of the process of adsorption refining of the mixing from high molecular connections have been established.
Keywords: оптимізація; купаж; адсорбційне очищення; палигорськіт; рівняння регресії; optimization; mixing; adsorption refining; paligorscit; equations of regression; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування