Хліб з підвищеним вмістом рослинного білка (патент на корисну модель № 116563) - Махинько, Валерій Миколайович; Черниш, Людмила Миколаївна; Грищенко, Тетяна Володимирівна (My University, 2017)
Корисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до хлібопекарської галузі, і може бути використана для виробництва хлібобулочних виробів, збагачених сухою пшеничною клейковиною та ізолятом горохового білка. Технічним результатом є отримання хлібобулочних виробів, що містять підвищений вміст білка та мають вищий ступінь засвоєння за рахунок зростання вмісту лімітуючої амінокислоти. The useful model relates to the food industry, namely to the bakery industry, and can be used for the production of bakery products enriched with dry wheat gluten and peanut protein isolate. The technical result is the production of bakery products containing high protein content and have a high degree of absorption due to the increase in the content of the limiting amino acid.
Keywords: хліб; білок; ізолят; горох; амінокислоти; bread; protein; isolate; peas; amino acids; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів