Гащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана ЄвгеніївнаЛіпінський, Кирило Андрійович2023-02-042023-02-042022Гащук, О. І. Використання клітковини з насіння кунжута у технології м'ясних паштетів / О. І. Гащук, О. Є. Москалюк, К. А. Ліпінський // Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі : програма та тези матеріалів III Міжнародної науково-практичної конференції, 18 жовтня 2022 р., м. Київ. – Київ :НУХТ,2022. – С. 41–42https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/38968При розробленні рецептур модельних систем м’ясних паштетів з додаванням клітковини пропонується використовувати м'ясо та субпродукти птиці, цибулю, сіль, перець та клітковину з насіння кунжуту, гідратовану 1:3 у кількості 1- 4 %. Дослідження підтвердили можливість використання клітковини з насіння кунжуту у технології м'ясних паштетів. When developing recipes for model systems of meat pastes with the addition of fiber, it is suggested to use meat and poultry offal, onions, salt, pepper and fiber from sesame seeds, hydrated 1:3 in the amount of 1-4%. Studies have confirmed the possibility of using fiber from sesame seeds in the technology of meat pate.otherкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівм'ясо птицісубпродукти птиціклітковина з насіння кунжутаpoultry meatpoultry offalfiber from sesame seedsВикористання клітковини з насіння кунжута у технології м'ясних паштетівThesis