Характиристика тактики гри в футзалі - Шпичка, Тарас Олександрович (My University, 2020)
Якість проведення навчально-тренувального процесу в футзалі забезпечує безпосередньо не стільки ріст спортивної майстерності гравців, скільки виховання здорових, працездатних і морально стійких громадян України. Тому проблему стратегії і тактики гри, вважаємо, слід розглядати як введення до знань футзальної теорії. Знання з організації, планування та їх втілення в навчально-тренувальному процесі є важливою допомогою в кваліфікованому підході фахівців до особливостей спортивного тренування. Стратегія - слово грецького походження: у військовій науці - це важлива частина військового мистецтва, ведення військових операцій; у політиці - ведення революційних боїв; у шахах - загальні структурні принципи, якими суперник користується протягом турніру або окремого матчу. У міні-футболі (футзал) під стратегією розуміють процес планування, побудови і спрямування особливостей підготовки та дій команди протягом усього спортивного сезону.
Keywords: футзал; тактика; futzall; tactics; кафедра фізичного виховання