Ковбаса, Володимир МиколайовичМиронова, Наталія ГеннадіївнаКовальов, Олександр ВолодимировичШепеля, Н. В.2013-09-122013-09-121996Ковбаса, В. М. Перетворення складових компонентів сировини в процесі екструзії / В. М. Ковбаса, Н. Г. Миронова, О. Ковальов, Н. В. Шепеляв // Використання продуктів екструзії і методів екструзійної обробки у хлібопекарському виробництві. – 1996. – С. 2-5.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9655Волого термомеханічна обробка - один з найефективніших методів переводу натуральної сировини в нову, більш придатну до споживання, форму. Основу зернової сировини, що використовується для обробки в екструдері, складає вуглеводний комплекс, він же підлягає найбільшим змінам в процесі екструзії. Вирішальний вплив на умови обробки і якість екструдату справляє кількість і якість крохмалю. Wet thermomechanical treatment - one of the most efficient method of transferring natural materials in new, more suitable to consume form. Of grain raw materials used for processing in the extruder, is a complex carbohydrate, it is also subject to the greatest changes during extrusion. Decisive influence on the processing conditions and quality of extrudate produces quality and quantity of starch.екструзіякрохмальтермічній і механічній обробціextrusionstarchthermal and mechanical processingкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПеретворення складових компонентів сировини в процесі екструзіїArticle