Виробництва крафтового органічного вина - Мукоїд, Роман Миколайович; Мартиновська, Ольга Петрівна (My University, 2025)
Органічне виноробство — це екологічно відповідальний підхід до виробництва вина, заснований на відмові від синтетичних хімічних речовин, дбайливому ставленні до ґрунтів і збереженні біорізноманіття. У роботі розглянуто особливості вирощування винограду, сертифікації продукції та технологічні принципи органічного виробництва. Зростання популярності органічних вин пояснюється як запитами споживачів, що надають перевагу натуральним продуктам, так і прагненням виноробів зменшити негативний вплив на довкілля. Органічне виноробство підтримує сталий розвиток, сприяє захисту природних ресурсів і створенню нових можливостей для локальних громад. Продукція маркується спеціальними позначками на етикетках, які підтверджують її відповідність міжнародним органічним стандартам.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; органічне виноробство; вино органічне