Дослідження складу, структури та стійкості комплексів металів з поліетерами - Діденко, Владислав Володимирович; Кроніковський, Олег Ігоревич (My University, 2015)
Досліджено фактори, що впливають на склад, структуру та стійкість різнолігандних комплексів металів з краун-етерами та органічними і неорганічними аніонами. Зроблено висновки про можливість використання даних систем для селективного екстракційного вилучення, розділення та кількісного визначення металів. Studied the factors which have affect on the composition, structure and stability of ternary complexes with metal crown ethers and organic or inorganic anions. Have done conclusion about the possibility of using these systems for the selective extraction of, separation and quantification of metals.
Keywords: поліетери; катіони металів; комплексоутворення; кафедра харчової хімії; polyethers; metal cations; complexatio