Теорія обмежень систем як ефективний спосіб управління - Комова, Катерина Олександрівна; Григорців, Михайло Володимирович (My University, 2016)
В умовах нестабільності соціально-економічних процесів підприємства змушені долати безліч так званих «дилем»: між вартістю та витратами або між термінами та якістю. Одним із ефективних інструментів прийняття управлінських рішень та вирішення протиріч є Теорія обмежень систем (Theory of Constraints - ТОС), розроблена у 1970-х рр. ізраїльським фізиком Еліяху М. Голдраттом. In an unstable socio-economic processes of the enterprise have to overcome a lot of so-called "dilemmas": between value and cost or between the terms and quality. One of the effective tools for decision-making and resolution of conflicts is the theory of constraints (Theory of Constraints - TOC), developed in the 1970s. Israeli physicist Eliyahu Goldratt AM.
Keywords: кафедра економіки і права; система; управління; теорія; system; management; theory