Мирошник, Юлія АнатоліївнаШидловська, Олена БроніславівнаГрузда, СвітланаДоценко, Віктор Федорович2019-05-212019-05-212015Удосконалення технології бісквітних напівфабрикатів, збагачених плодовими порошками / Ю. А. Мирошник, О .Б. Шидловська, С. Грузда, В. Ф. Доценко // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2015. – № 7/8. – С. 11–14.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29264В статті розглянуто доцільність використання порошків калини, горобини та обліпихи як біологічно активної добавки в технології бісквітного напівфабрикату для підвищення харчової цінності продукції. Досліджено вплив плодових порошків на кількість і якість клейковини, структурно-механічні та фізичні властивості тіста. Обґрунтовано доцільність використання поверхнево-активних речовин в технології бісквітного напівфабрикату, з метою поліпшення якості готових виробів. The article shows the possibility of using the powders of snowball, rowan and buckthorn as biologically active supplements for the production of biscuit semi-finished products to improve the nutritional value of the production. The influence of powders of snowball, rowan and buckthorn on the quantity and quality of gluten of dough has been investigated. The feasibility of using surfactants has been confirmed. The research results can be used in the confectionery industry, as well as in the restaurant sector institutions for development the new recipes of pastry products by engineer technologists.uk-UKплодові порошкикалинагоробинаобліпихабісквітний напівфабрикатfruit powderssnowballbuckthornbiscuitкафедра готельно-ресторанної справиУдосконалення технології бісквітних напівфабрикатів, збагачених плодовими порошкамиArticle