Потреба у посиленні національного виховання студентів - Рудик, Петро Андрійович (My University, 1997)
Розкривається потреба у посиленні національного виховання студентів, роль в цьому кафедр та їх викладачів, концентрується увага на висвітленні таких чинників необхідності посилення національного виховання студентів, як соціальні зміни (розшарування суспільства, перехід країни до ринкових відносин), руйнування усталеної в минулому системи цінностей, зміна у суспільстві духовних орієнтирів й ідеалів та на таких питаннях виховання студентів, як безперервність виховання, єдність навчання і виховання, політичне виховання у зв’язку з появою терміну «деполітизація освіти», формування національної свідомості, політичної культури та ін. It reveals the need to strengthen national education students in the role of departments and their teachers, focused attention on the coverage of these factors need to strengthen national education students as social change (stratification of society, the country's transition to a market economy), established in the past destruction of values, change in society and spiritual ideals and guidelines on such issues as education students as continuity of education, unity of teaching and education, political education in the emergence of the term "de-politicization of education" of national consciousness, political culture, and others.
Keywords: кафедра економіки і права; студенти; виховання; потреба; національне виховання; students; education; demand; national education