Пешук, Людмила ВасилівнаГащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана ЄвгеніївнаГагач, Іван Ігоревич2014-06-062014-06-062014Розробка м’ясних геродієтичних продуктів – пріоритетний науковий напрямок / Л. В. Пешук, О. І. Гащук, О. Є. Москалюк, І. І. Гагач // Вісник Сумського національного аграрного університету. – 2014. – № 2/2 (25). – С. 187–190.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14879В даній статті представлено результати досліджень по розробленню паштетів підвищеної біологічної цінності призначених для геродієтичного харчування, з використанням нетрадиційної для м’ясної промисловості сировини: культивованих грибів печериця звичайна, морської капусти Laminaria, міцеальної біомаси Pleurotusostreaus (глива звичайна). Проведено дослідження харчової і біологічної цінності розроблених м'ясних продуктів, та здійснено їх комплексну оцінку якості і безпеки. This paper presents the results of research on the elaboration of high biological value pastes intended for Gerontologic diet food, using non-traditional materials for the meat industry: a common cultivated mushrooms, seaweed Laminaria, mitsealnoyi biomass Pleurotusostreaus (oyster mushroom). A study of the food and biological value of meat products designed and implemented a comprehensive assessment of their quality and safety.otherгеродієтичне харчуваннякультивовані гриби печериціпаштетиGerontologic diet foodcultivated mushroomspateкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівРозробка м’ясних геродієтичних продуктів – пріоритетний науковий напрямокArticle