Розробка м’ясних геродієтичних продуктів – пріоритетний науковий напрямок - Пешук, Людмила Василівна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гагач, Іван Ігоревич (My University, 2014)
В даній статті представлено результати досліджень по розробленню паштетів підвищеної біологічної цінності призначених для геродієтичного харчування, з використанням нетрадиційної для м’ясної промисловості сировини: культивованих грибів печериця звичайна, морської капусти Laminaria, міцеальної біомаси Pleurotusostreaus (глива звичайна). Проведено дослідження харчової і біологічної цінності розроблених м'ясних продуктів, та здійснено їх комплексну оцінку якості і безпеки. This paper presents the results of research on the elaboration of high biological value pastes intended for Gerontologic diet food, using non-traditional materials for the meat industry: a common cultivated mushrooms, seaweed Laminaria, mitsealnoyi biomass Pleurotusostreaus (oyster mushroom). A study of the food and biological value of meat products designed and implemented a comprehensive assessment of their quality and safety.
Keywords: геродієтичне харчування; культивовані гриби печериці; паштети; Gerontologic diet food; cultivated mushrooms; pate; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів