Спосіб регенерації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту (Патент на корисну модель № 94899) - Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Зіновій Петрович (My University, 2014)
Спосіб регенерації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту, що передбачає оброблення відпрацьованого адсорбенту, яке проводять перегрітою парою при температурі 120…180°С протягом 14…40 хв.. A method of regenerating a carbonaceous natural mineral shungite comprising spent adsorbent treatment which is conducted with superheated steam at a temperature of 120 ... 180 ° C for 14 ... 40 min ..
Keywords: адсорбція; шунгіт; регенерація; adsorption; shungit; regeneration; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки