Розробка програматора для автоклава з протитиском - Клименко, Олег Миколайович; Трегуб, Віктор Григорович (My University, 2014)
У харчовій промисловості в даний час ще можна зустріти стерилізацію консервів де використовується виключно ручне управління у водяному середовищі. На таких виробництвах персонал піддає продукцію впливу високої температури з витримкою певного періоду часу. При цьому весь контроль за ходом технологічного процесу здійснюється візуально за даними показань термометрів і манометрів. Значний вплив людського чинника не може не позначитися на ході технологічного процессу, що нерідко призводить до неминучого браку продукції і фінансових втрат. Застосування програматорів для керування такими об'єктами сприяє теплозберіганню та покращенню якості готової продукції. In the food industry is currently still be found sterilization cans which uses only manual control in a water environment. Such productions staff exposes the products of the high temperature of certain time lag. The entire monitoring the progress process is performed visually according to the indications of thermometers and manometers. A significant influence of the human factor can not affect the course of technological process, which often leads to the inevitable lack of production and financial losses. The application programmer to manage such objects teplozberihannyu promotes and improves product quality.
Keywords: водне середовище; регулятори; автоклав; autoclave; water regulators; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка