Лабжинська, Маргарита ЮріївнаВолодченкова, Наталія Валеріївна2018-07-052018-07-052018Лабжинська, М. Ю. Визначення вмісту токсичних елементів зерна пшениці і жита / М. Ю. Лабжинська, Н. В. Володченкова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : 84-а Міжнародна наук. конф. студ., аспір. і молод. вчених, 23-24 квітня 2018 р. – Київ : НУХТ, 2018. – Ч. II. - С. 365.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27903В роботі наведені експериментальні дані по визначенню вмісту токсичних елементів у зерні пшениці та жита. Дослідження проводилися відповідно стандартних методик на спектрометрі атомно-емісійному багатоканальному (АЕМС). Зерновою сировиною, у якій проводили дослідження вмісту токсичних елементів, було обрано зерно пшениці та жита продовольчого. У обох досліджуваних зразках вміст токсичних елементів не перевищував максимально допустимих рівнів, що свідчить про те, що зерно є безпечним та може бути використане у переробку на харчові потреби, навіть для дитячого харчування.uk-UKкафедра екологічної безпеки та охорони працізернобезпекатоксичні елементипереробкаgrainsafetytoxic elementsrecyclingВизначення вмісту токсичних елементів зерна пшениці і житаThesis