Визначення вмісту токсичних елементів зерна пшениці і жита - Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна (My University, 2018)
В роботі наведені експериментальні дані по визначенню вмісту токсичних елементів у зерні пшениці та жита. Дослідження проводилися відповідно стандартних методик на спектрометрі атомно-емісійному багатоканальному (АЕМС). Зерновою сировиною, у якій проводили дослідження вмісту токсичних елементів, було обрано зерно пшениці та жита продовольчого. У обох досліджуваних зразках вміст токсичних елементів не перевищував максимально допустимих рівнів, що свідчить про те, що зерно є безпечним та може бути використане у переробку на харчові потреби, навіть для дитячого харчування.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; зерно; безпека; токсичні елементи; переробка; grain; safety; toxic elements; recycling