Sylka, IrynaNemirich, OleksandraKyrpichenkova, OksanaMatyiashchuk, OlenaPavliuchenko, OlenaFurmanova, Juliia2024-11-052024-11-052021Influence of pectin-based and modified starch thickeners on the structural characteristics of low-calorie apple jam / I. Sylka, O. Nemirich, O. Kyrpichenkova, O. Matyiashchuk, O. Pavliuchenko, J. Furmanova // Ukrainian Journal of Food Science. – 2021. – Vol. 9, Issue 2. – Pp. 111–222.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45344Метою дослідження є визначення ефектів загусників на структурні характеристики низькокалорійного яблучного варення. Розроблено технологію варення із яблучного пюре з повним видаленням цукру та з додаванням підсолоджувача.The aim of the study is to determine the effects of thickeners on the structural characteristics of low-calorie jam. The technology of apple puree jam with complete removal of refined sugar and with the addition of sweetener was studied.enвареннястевіяпектиннизькокалорійний крохмальjamsteviapectinlow-calorie starchкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїInfluence of pectin-based and modified starch thickeners on the structural characteristics of low-calorie apple jamArticlehttps://orcid.org/0000-0002-2867-7414https://orcid.org/0009-0005-3479-1466https://orcid.org/0000-0003-0215-5316