Імуномодуляторні властивості абзимів молока - Пекло, Анастасія; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Карпов, Олександр Вікторович (My University, 2014)
Вивчення імуноглобулінів, які володіють власною каталітичною (абзимною) активністю є одним із нових напрямків в імунології та біотехнології. Дія каталітичних антитіл багато в чому пов'язана не лише з типом реакцій, які потрібно каталізувати та видом паталогічних процесів, а й з всіма імунними процесами, які відбуваються в організмі. Тому, з впевненістю можна стверджувати про їх ефективність у профілактиці вірусних, бактеріальних та деяких онкологічних захворювань. Study of antibodies that possess catalytic own (abzymnoyu) activity is one of the new trends in the immunology and biotechnology. action catalytic antibodies is largely due not only to the type of reactions that need to be catalyze and type of pathological processes, but also with all immune processes that in the body. Therefore, it is safe to assert their effectiveness in the prevention of viral, bacterial and some cancers diseases.
Keywords: абзими; молоко; імуномодуляторні властивості; abzymes; immunomodulatory properties; milk; кафедра біотехнології і мікробіології