Спосіб отримання згущених молочних консервів з екстрактами лікарських рослин (Патент України на корисну модель № 84071) - Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Рябоконь, Наталія Валеріївна; Костенко, Ірина Миколаївна; Корольчук, Ірина Миколаївна; Лучковська, Альона Юріївна (My University, 2013)
Спосіб отримання згущених молочних консервів з екстрактами лікарських рослин, який передбачає підготовку та згущення пастеризованого молока з цукровим сиропом, охолодження, розфасовку готового продукту, який відрізняється тим, що в процесі згущення до вмісту сухих речовин 69–70 % вносять екстракт лікарських рослин у кількості 2,5–3,5 % від маси готового продукту, а потім проводять згущення до вмісту сухих речовин 73–74 %. Method of condensed canned milk with extracts of medicinal plants, which provides training and thickening of pasteurized milk with sugar syrup, cooling, packing the finished product, characterized in that the process of condensation to dry matter content 69-70% make extracts of medicinal plants in the amount of 2 ,5-3, 5% of the weight of the product, and then carried to the concentration of solids is 73-74%
Keywords: згущені молочні консерви з цукром; condensed canned milk with sugar; екстракт; extract; лікарські рослини; medicinal plants; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; кафедра технології молока і молочних продуктів