Проблеми якості та безпеки продуктів харчування в Україні - Страшинська, Лариса Володимирівна (My University, 2004)
Посилення позицій України на світовому ринку та вступ до Світової організації торгівлі вимагають нових підходів до оцінки якості і безпеки харчової продукції і продовольчої сировини. В розглянутій статті визначені основні шляхи забруднення продуктів харчування, запропоновані першочергові заходи удосконалення методології оцінки якості і безпеки харчової продукції і продовольчої сировини, обґрунтовано необхідність застосування вимог системи НАССР, а також сконцентровано увагу на державних пріоритетах щодо вирішення необхідних та актуальних завдань забезпечення екологічних вимог до продуктів харчування. Strengthening Ukraine's position in the global market and entry into the World Trade Organization require new approaches to assessing the quality and safety of food products and raw materials. The basic ways of food contamination are considered in this article, offered priority measures to improve methodology for assessing the quality and safety of food products and raw materials, proved the necessity of applying the requirements of HASP and concentrated attention on national priorities to tackle necessary and urgent problems of environmental requirements for food products.
Keywords: система управління безпечністю харчових продуктів; система екологічного маркірування товарів; безпечність продуктів харчування; екологічне забруднення продовольчої сировини та харчових продуктів; system of food safety; system of environmental labeling products; food safety; pollution of food raw materials and food; кафедра маркетингу