Страшинська, Лариса Володимирівна2013-09-232013-09-232004Страшинська, Л. В. Проблеми якості та безпеки продуктів харчування в Україні / Л. В. Страшинська // Економіка природокористування і охорони довкілля: зб. наук. праць. – К.: Рада по вивч. прод. сил України НАН України. – 2004. – С. 148-153.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9844Посилення позицій України на світовому ринку та вступ до Світової організації торгівлі вимагають нових підходів до оцінки якості і безпеки харчової продукції і продовольчої сировини. В розглянутій статті визначені основні шляхи забруднення продуктів харчування, запропоновані першочергові заходи удосконалення методології оцінки якості і безпеки харчової продукції і продовольчої сировини, обґрунтовано необхідність застосування вимог системи НАССР, а також сконцентровано увагу на державних пріоритетах щодо вирішення необхідних та актуальних завдань забезпечення екологічних вимог до продуктів харчування. Strengthening Ukraine's position in the global market and entry into the World Trade Organization require new approaches to assessing the quality and safety of food products and raw materials. The basic ways of food contamination are considered in this article, offered priority measures to improve methodology for assessing the quality and safety of food products and raw materials, proved the necessity of applying the requirements of HASP and concentrated attention on national priorities to tackle necessary and urgent problems of environmental requirements for food products.otherсистема управління безпечністю харчових продуктівсистема екологічного маркірування товарівбезпечність продуктів харчуванняекологічне забруднення продовольчої сировини та харчових продуктівsystem of food safetysystem of environmental labeling productsfood safetypollution of food raw materials and foodкафедра маркетингуПроблеми якості та безпеки продуктів харчування в УкраїніArticle