Морозиво з екстрактом гібіскусу - Антонюк, Олена Володимирівна; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2014)
Через всесвітню економічну кризу та критичний стан вітчизняної сировинної бази морозиво з повною або частковою заміною молочного жиру на олії та продукти їх переробки складає близько 60 % від загальних обсягів виробництва продукції в Україні. Значно менше виготовляють морозива молочного, вершкового та пломбіру (до ЗО %) та морозива на основі цукрових сиропів, плодово-ягідної та овочевої сировини, соків, екстрактів та ін. (10 %). У той же час на внутрішньому ринку країни наявна рослинна сировина, що спроможна відігравати у складі морозива численні технологічні функції ряду харчових інгредієнтів — барвників та смако-ароматичних інгредієнтів, регуляторів кислотності, антиоксидантів, антімікробних та структуруючих агентів та ін. Застосування рослинної сировини у складі морозива заощаджує ресурси тваринної сировини та збагачує продукцію біологічно цінними компонентами, натомість, морозиво із застосуванням рослинних екстрактів (водних витяжок) практично не виготовляють як в Україні, так і за кордоном. Due to the global economic crisis and the critical state of the domestic raw cream base with full or partial replacement of milk fat in butter and their products is about 60% of total production in Ukraine. Much less ice cream made ​​of milk, cream and ice-cream (up to thirty%) and ice cream from sugar syrups, fruit and vegetable raw juices, extracts and others. (10%). At the same time, the domestic market of available plant material that is able to play a part in Ice Cream numerous technological features of a number of food ingredients - colors and taste aromatic ingredients, acidity regulators, antioxidants, antimikrobnyh and structuring agents and others. The use of plant material consisting of ice cream animal materials saves resources and enriching products biologically valuable components instead of using ice plant extracts (aqueous extracts) is not made ​​as a Ukraine and abroad.
Keywords: рослинна сировина; гібіскус; морозиво; herbs; hibiscus; ice cream; кафедра технології молока і молочних продуктів