Пристрій для виймання склопосуду із транспортної тари (Патент на корисну модель № 76229) - Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Євген Володимирович; Костюк, Володимир Степанович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Жарова, Світлана Іванівна (My University, 2012)
Пристрій для виймання склопосуду із транспортної тари, що складається з конвеєра для подачі транспортної тари з склопосудом, механізму орієнтації і фіксації транспортної тари, механізму перевантаження склопосуду, який відрізняється тим, що механізм перевантаження склопосуду із транспортної тари складається із змонтованої каретки горизонтального переміщення з вертикальною напрямною, по якій може переміщуватися Г-подібний важіль з закріпленою на ньому перевантажувальною рамкою, привід якої здійснюється шляхом контакту каретки з тягою, що з'єднана з двома нескінченними ланцюгами, і з'єднаної з противагою рухомої платформи на вертикальній напрямній, яка взаємодіє з упором, і оснащена механізмом її фіксації і приймальним конвеєром для відведення склопосуду та підтримуючою планкою. Device for removing glassware from shipping container, consisting of the conveyor for supplying shipping container with glassware, orientation and fixation mechanism of transport containers, glassware overload mechanism, wherein the overload mechanism that glassware with shipping container consists of a carriage mounted horizontally moving vertical guideline on which can move L-shaped lever mounted on it with cargo handling box, drive through which the caret contact with a thrust that is connected to two endless chains and counterweight connected to the moving platform to the vertical guides, which interacts with an emphasis and equipped with a mechanism of fixation and receiving conveyor for removal of glassware and supportive strap .
Keywords: склопосуд; glassware; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки