Дослідження оптимальних умов проведення гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті - Виговський, Валерій Юрійович; Таран, Вікторія Володимирівна; Логвін, Володимир Матвійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор Борисович (My University, 2012)
В статті представлені експериментальні дослідження з визначення оптимального технологічного режиму проведення процесу гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті. В результаті проведених досліджень встановлено, що при проведенні очищення дифузійного соку в секційному апараті гарячого ступеню основного вапнування збільшився ефект розкладання редукувальних речовин значно зменшилася забарвленість очищеного соку та вміст в ньому солей кальцію.

In the article experimental researches are presented on determination of the optimal technological mode of realization of process of the hot stage of basic defecation in a sectional vehicle. As a result of undertaken studies it is set that during realization of cleaning of diffusive juice in the sectional vehicle of the hot stage of basic defecation the effect of decomposition of редуцирующих substances, increases considerably the coloured of the cleared juice and maintenance diminishes in him salts of calcium.
Keywords: основне вапнування; basic defecation; карбонізація; дифузійний сік; кольоровість; saturation; diffusive juice; coloured; кафедра технології цукру і підготовки води