Вплив вуглеводного складу на вміст вільної та капілярної вологи у згущених молочних консервах - Рябоконь, Наталія Валеріївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна (Продовольча індустрія АПК, 2014)
Термогравіметричним методом визначено кількісний вміст вільної та капілярної (зв’язаної) вологи, хроматографічним методом - вуглеводний склад у згущених молочних консервах з цукром і плодово-ягідними сиропами. Доведено залежність масової частки зв’язаної вологи від вуглеводного складу згущених молочних консервів. Were defined the quantitative content of free and bound moisture in condensed milk with sugar and fruit syrups by thermogravimetric method, the carbohydrate composition - by chromatographic method. Dependents of the mass fraction of bound moisture from carbohydrate composition of condensed canned milk was proved
Keywords: згущені молочні консерви з цукром; canned condensed milk with sugar; плодово-ягідні сиропи; fruit syrups; вуглеводний склад; carbohydrate composition; вільна волога; free moisture; зв’язана волога; bound moisture; дериватограма; deryvatohrama; кафедра технології молока і молочних продуктів