Енергозберігаюча технологія очищення спиртових розчинів природними адсорбентами - Малежик, Іван Федорович; Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович (My University, 2007)
Запропоновано удосконалену технологію очищення спиртових розчинів шляхом використання природних дисперсних мінералів. Удосконалено технологічну схему адсорбційного очищення бортівок за рахунок встановлення додаткових адсорберів із палигорськітом. Визначено оптимальні параметри подачі бортівок в адсорбер, що допоможе економному використанні енергоносіїв.
Keywords: очищення спиртових розчинів; адсорбція; енергозберігання; адсорбція; энергосбережение; очистки спиртовых растворов; cleaning alcohol solutions; adsorption; energy saving; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів