Мікроскопіювання у санітарно-мікробіологічному контролі виробництва молочних продуктів - Шульга, Наталія Михайлівна; Бовкун, Алла Олександрівна; Млечко, Лілія Антонівна (My University, 2008)
Детально подано настанови щодо роботи з мікроскопом, правила його технічного обслуговування. Розглянуто техніку приготування мікропрепаратів живих культур та фіксованих фарбованих препаратів, способи контролю чистоти заквасок, обладнання і якості готових продуктів з використанням методу мікроскопії. Подано морфологічні, культурні та деякі біохімічні властивості бактерій з відповідними ілюстраціями, наведено джерела забруднення молочних продуктів та спричинені сторонньою мікрофлорою вади. Settings are in detail given in relation to work with a microscope, rule him technical service. The technique of preparation of microslides of living cultures and fixed dyed preparations is considered, methods of control of cleanness of ferments, equipment and quality of the prepared products, with the use of method of microscopy. The morphological are given, cultural and some biochemical properties of bacteria with the proper illustrations, the sources of contamination of dairy products are resulted and caused the extraneous microflora of defect.
Keywords: живі культури; закваски; мікроскопіювання; living cultures; ferments; microscopy