Реформування аграрного сектора економіки - важливий фактор підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва - Суліменко, Лариса Антонівна; Данкевич, Андрій Євгенович (My University, 2000)
В статті висвітлено можливість запровадження застави права оренди земель сільськогосподарського призначення для одержання середньо - та довгострокових кредитів. Розкрито сутність даного поняття. Обґрунтовано механізм взаємовідносин між суб'єктами угоди. Обумовлено шляхи одержання, супроводу й повернення кредиту. Вказано на необхідність прийняття відповідної законодавчої бази.

The article highlights the possibility of introducing a pledge of the right to lease agricultural land for obtaining medium- and long-term loans. The essence of this concept is revealed. The mechanism of mutual relations between the subjects of the agreement is substantiated. The ways of obtaining, supporting and returning the loan are stipulated. The need to adopt the appropriate legislative framework is indicated.
Keywords: кафедра економіки і права; орендні земельні відносини; земельна частка (пай); земельна ділянка; орендна плата; застава права оренди земель; rental land relations; land shores; land; rental payment (rent); security in land rent authority