Тенденції зеленої хімії у контексті концепції сталого розвитку - Стеценко, Наталія Олександрівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна (My University, 2023)
У роботі розглядається сучасний напрям розвитку хімії та хімічної технології – зелена хімія. Він ґрунтується на тому, що потрібно застосовувати інноваційні способи отримання хімічних сполук, щоб не завдати шкоди навколишньому середовищу ні при їх виробництві, ні при їх використанні. Долучення енергоефективних методів виробництва хімічних речовин сприятиме скороченню витрат на енергоресурси та зниженню викидів шкідливих речовин у атмосферу, що є важливим кроком у напрямі сталого розвитку.

The work considers the modern direction of development of chemistry and chemical technology - green chemistry. It is based on the fact that it is necessary to apply innovative methods of obtaining chemical compounds in order not to harm the environment either during their production or during their use. The inclusion of energy-efficient methods of production of chemicals will contribute to the reduction of energy costs and the reduction of emissions of harmful substances into the atmosphere, which is an important step in the direction of sustainable development.
Keywords: зелена хімія; сталий розвиток; екологія; навколишнє середовище; хімія; green chemistry; sustainable development; ecology; environment; chemistry; кафедра технології оздоровчих продуктів; кафедра екології та екоменеджменту