Теоретичні підходи до оцінювання інформаційних ресурсів - Яровий, Леонід Володимирович (My University, 2015)
учасні умови розвитку виробництва обумовлюють підвищену роль інфор маційних ресурсів, які стають важливою складовою виробничого процесу. На сьогодні матеріальне виробництво базується на індустріальних технологіях, які вимагають більшого розширеного обміну інформацією та залежать від ступеня досконалості процесів обробки даних. Саме якість інформаційних ресурсів та ефективність їх використання все більшою мірою починають визначати якість і ефективність економіки. Для управлінської та економічної інформації характерні такі властивості, як якість, імовірність і повнота, цінність і актуальність, ясність і зрозумілість. Проведений аналіз літератур них джерел дозволив визначити сучасні підходи до оцінювання інформаційних ресурсів підприємства, критеріїв вибору інформації.
Keywords: інформаційні ресурси; оцінювання інформації; інформаційні системи; одиниці інформації; кафедра економіки праці та менеджменту