Сучасний український музичний простір як продукт масової культури - Гвоздиченко, Ярослав; Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2022)
Важливою рисою масової музики є її тісний зв’язок із сучасною дійсністю. Ця особливість пов’язана з прагненням масової культури бути транслятором загального знання. Проста та емоційна, мелодраматична та банальна, масова музика стала безпосереднім виразником настроїв і мислення мільйонів людей у всьому світі. Сучасний музичний український простір як продукт масової культури стає новою альтернативною реальністю, віддзеркалюючи ідеали, потреби сучасного суспільства.
Keywords: музика; українська музика; сучасний український музичний простір; масова культура; music; Ukrainian music; modern Ukrainian musical space; mass culture; кафедра гуманітарних дисциплін