Hutsalo, InnaLitvynchuk (Vorontsova), SvitlanaOkopna, Yana2017-05-242017-05-242015Hutsalo, I. Use of reflection spectra in the near infrared region for oil and fat analysis of products / Hutsalo Inna, Litvynchuk Svitlana, Okopna Jana // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 81 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 23–24 квітня, 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – Ч. 2. – С. 404.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25361Schroth indispensable as high protein additives in the production of fodder for large cattle, pigs, birds, because it contains natural proteins, fiber, vitamins E and C, potassium, phosphorus and other minerals. NIR analyzer makes it possible to automatically calculate the first and second derivative reflectance spectra. Comparison charts showed that more extremes there is depending on the graph of the second derivative of reflection coefficient, that is, through this analysis can be experimentally determine the effect of vibration spectra of other chemical bonds to the formation of the main analytical strips for further quantitative spectral analysis.enкафедра фізикикафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікаціїіnfrared spectroscopyreflectance spectrasunflower mealінфрачервона спектроскопіяспектри відбиваннясоняшниковий шротинфракрасная спектроскопияспектры отраженияподсолнечный шротUse of reflection spectra in the near infrared region for oil and fat analysis of productsOther