Оцінка вартості реклами страхових компаній - Шірінян, Лада Василівна; Сідерова, Анастасія Павлівна (My University, 2022)
Сьогодні складно уявити успішну діяльність будь-якої компанії без добре організованого маркетингу і належного рівня рекламного просування продуктів. Роль реклами у діяльності підприємства стала ключовим моментом сучасної торгівлі. Якщо вимкнути цей основний елемент, то компанії перестануть удосконалювати свою діяльність, слідкувати за новими тенденціями та розробляти нові страхові продукти для населення. Конкуренція у світі бізнесу піде на спад, що відобразиться на кількості та якості страхових послуг. Завдяки рекламі можна сформувати та зміцнити позитивне уявлення споживача про якість та цінні властивості товарів та послуг. Головна функція реклами - переконати потенційного клієнта у необхідності його придбання. Вона постає як джерело інформації та фактор психологічного впливу на потенційних споживачів. Інакше кажучи, реклама впливає на попит та може управляти ним. Як свідчать результати численних досліджень, ставлення до страхових компаній та їх послуг у більшості населення України, здебільшого, не є позитивним. Одним з основних недоліків роботи компаній з фізичними особами є невисокий рівень поінформованості про страхування, а також про позитивні сторони наявних страхових продуктів. Одним з етапів покращення загального рівня страхової культури та поінформованості населення є проведення заздалегідь спланованої рекламної кампанії щодо видів та форм страхування, що приведе до зниження недовіри до страхових компаній. При цьому перевагу, насамперед, одержать страховики, які першими побачать перспективи цілеспрямованого впливу на свідомість людей, оскільки лояльність клієнтів стосовно певної страхової компанії нині практично відсутня. Проте, для більшості українських страховиків під час аналізу ефективності та доцільності рекламної кампанії головним критерієм є витрати на її проведення. Саме тому надважливим є визначення вартості реклами для страхових компаній, щоб отримати уявлення про можливості вітчизняних страховиків щодо інформування населення різними засобами реклами.
Keywords: реклама; страхова компанія; advertising; insurance company; кафедра фінансів