Інноваційні способи використання соєвих білків в технологіях - Фурсік, Оксана Петрівна; Страшинський, Ігор Мирославович (My University, 2021)
В зв’язку з постійним ростом вартості обробки сільськогосподарських угідь і кормів виробники продуктів харчування знаходяться в пошуку недорогих і ефективних джерел білка для заміни тваринного [1]. Основними проблемам цього завдання є не тільки забезпечення продуктів калорійністю і необхідною кількістю поживних речовин, а також необхідними органолептичними і стабільними функціональними властивостями. Із всіх потенційних джерел нетрадиційних харчових білків соєві боби займають перше місце у списку, що пов’язано із їх поширенням і значною кількістю проведених досліджень.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; соєвий білок; соєві боби; гель