Дослідження динамічної системи варочного відділення пивзаводу на основі джокер-методу - Чернецький, Микола Володимирович; Кишенько, Василь Дмитрович (My University, 2014)
Необхідність підтримувати технологічні параметри варочного відділення на номінальних, оптимальних значеннях в умовах, що характеризується віддаленістю від стану термодинамічної рівноваги та утворенням дисипативних просторово-часових структур. Дана характеристика дозволяє розглядати та досліджувати дане відділення методами нелінійної динаміки. The need to maintain technological parameters cooker compartment at the nominal optimal value in an environment characterized by the distance from thermodynamic equilibrium and the formation of spatio-temporal dissipative structures. This characteristic allows us to consider and explore this separation methods of nonlinear dynamics.
Keywords: пивзавод; джокер-метод; динамічні системи; brewery; joker method; dynamic systems; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка