Асортимент українських закладних мастил у світлі світових тенденцій змащування вузлів тертя автомобілів - Кравченко, О. Р.; Мельник, Зіновій Петрович; Петлицький, А. І. (My University, 1997)
У роботі проведено аналіз тенденцій у розвитку вітчизняного і зарубіжного автомобілебудування та показано, що проблему підвищення надійності та експлуатаційної технологічності автомобілів слід вирішувати шляхом вдосконалення конструкції вузлів тертя, застосування в цих вузлах високоефективних закладних мастил вітчизняного виробництва і раціонального їх використання. The paper analyzes the trends in the development of domestic and foreign automotive and shows that the problem of improving the reliability and maintainability of vehicles should be addressed by improving the design of friction, the use of these high-performance embedded nodes domestic production of lubricants and their rational use.
Keywords: ковзання; мастила; підшипники кочення; sliding; lubricants; bearings; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки