Мороз, Анастасія ОлександрівнаШутюк, Віталій ВолодимировичБут, Сергій Анатолійович2023-11-212023-11-212023Мороз, А. О. Отримання натурального харчового барвника з соку шовковиці чорної / А. О. Мороз, В. В. Шутюк, С. А. Бут // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовтня 2023 р. – Харків : ДБТУ, 2023. – С. 92.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41561Дослідження сушіння соку шовковиці чорної проводили на лабораторному ротаційному вакуумному випарник IKA RV 10 з спеціальною колбою для сушіння при різних температурах і тиску підчас зневодненя, концентрації наповнювача (декстрин кукурудзяного) показали такі результати: вища температура сушіння характеризується зменшенням часу зневоднення, зменшенням насипної щільності та масової частки вологи в порошку; підвищення концентрації наповнювача сприяє збільшенню швидкості сушіння, зниженню об’ємної щільності та вмісту вологи. Studies on the drying of black mulberry juice were carried out on a laboratory rotary vacuum evaporator IKA RV 10 with a special flask for drying at different temperatures and pressures during dehydration, the concentration of the filler (corn dextrin) showed the following results: a higher drying temperature is characterized by a decrease in dehydration time, a decrease in bulk density and mass particles of moisture in the powder; increasing the concentration of the filler helps to increase the drying speed, decrease the bulk density and moisture content.otherчорна шовковицяхарчові барвникинатуральний сікхарчова промисловістьblack mulberryfood dyesnatural juicefood industryкафедра технології консервуванняОтримання натурального харчового барвника з соку шовковиці чорноїThesis