Індукційна інновація професійних кухонних плит - Коваль, Ольга Андріївна (My University, 2019)
Досліджено аналітичним методом індукційний спосіб теплової обробки та відповідне інноваційне обладнання. Об’єктом дослідження є спосіб обробки, індукційне устаткування, особливості застосування даного обладнання в закладах ресторанного господарства. Власні спостереження використання індукційних плит впродовж 8 років показав їх можливість інтенсифікувати процес нагрівання, з одночасним суттєвим зменшенням енергоспоживання. Экономию ресурсов суттєва, адже ККД індукційної плити складає 90%, в той час для резистивних електроплит дорівнює 50-60%, для газовых – 30-60%. Аналіз роботи індукційних плит доводить, що індукційна технологія, імпульсний режим роботи поєднує швидкість нагрівання з можливість точного дозування подачі тепла, суттєво зменшує енергоспоживання, покращує умови праці. Analyzed by analytical method, the induction method of heat treatment and the corresponding innovative equipment. The object of research is the method of processing, induction equipment, features of the use of this equipment in the restaurants. Own observations of the use of induction cookers for 8 years have shown an opportunity to intensify the heating process, with a simultaneous significant decrease in energy consumption. Saving resources is significant, because the efficiency of the induction stove is 90%, while for resistive electric stoves it is 50-60%, for gas - 30-60%. An analysis of the operation of induction plates proves that induction technology, a pulsed mode of operation, combines the heating rate with the ability to accurately dispense heat, significantly reduces power consumption, and improves working conditions.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; ресторанне господарство; індукційне обладнання; енергоспоживання; induction; energy consumption; restaurant industry