Ущаповський, Артем ОлеговичІвчук, Надія Павлівна2019-06-072019-06-072018Ущаповський, А. О. Розроблення рецептури та дослідження фізико-хімічних показників вишнево-бурякового пюре / А. О. Ущаповський, Н. П. Івчук // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 14–15 листопада 2018 р. – Київ : НУХТ, 2018. – С. 72–73.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29584В даний час існує стійка тенденція розширення групи оздоровчих та функціональних продуктів харчування підвищеної харчової та біологічної цінності. Необхідним є пошук нових недорогих джерел сировини, способів їх перероблення, зниження втрат біологічно активних речовин. Особливий інтерес викликає використання плодово-ягідної та овочевої сировини, біохімічний склад якої надає змогу для формування та зміни смаку, аромату, кольору харчової основи при виробництві продукції оздоровчого призначення.At present, there is a steady tendency to expand the group of health and functional foods of high nutritional and biological value. Search is required new inexpensive sources of raw materials, ways of their processing, reduction of losses biologically active substances. Of particular interest is the use of fruit and berry and vegetable raw materials, the biochemical composition of which makes it possible to form and change the taste, aroma, the color of the food basis in the production of products for health purposes.uk-UKкафедра технології оздоровчих продуктівпюренапівфабрикатрецептурабуряквишняpureesemifinishedrecipebeetrootcherryкафедра готельно-ресторанної справиРозроблення рецептури та дослідження фізико-хімічних показників вишнево-бурякового пюреArticle