Розроблення рецептури та дослідження фізико-хімічних показників вишнево-бурякового пюре - Ущаповський, Артем Олегович; Івчук, Надія Павлівна (My University, 2018)
В даний час існує стійка тенденція розширення групи оздоровчих та функціональних продуктів харчування підвищеної харчової та біологічної цінності. Необхідним є пошук нових недорогих джерел сировини, способів їх перероблення, зниження втрат біологічно активних речовин. Особливий інтерес викликає використання плодово-ягідної та овочевої сировини, біохімічний склад якої надає змогу для формування та зміни смаку, аромату, кольору харчової основи при виробництві продукції оздоровчого призначення.At present, there is a steady tendency to expand the group of health and functional foods of high nutritional and biological value. Search is required new inexpensive sources of raw materials, ways of their processing, reduction of losses biologically active substances. Of particular interest is the use of fruit and berry and vegetable raw materials, the biochemical composition of which makes it possible to form and change the taste, aroma, the color of the food basis in the production of products for health purposes.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; пюре; напівфабрикат; рецептура; буряк; вишня; puree; semifinished; recipe; beetroot; cherry; кафедра готельно-ресторанної справи