Рубанка, Катерина ВолодимирівнаТерлецька, Віта Альбертівна2018-05-142018-05-142017Рубанка, К. В. Дослідження впливу температури на хімічний склад екстратів чаю чорного у процесі екстрагування / К. В. Рубанка, В. А. Терлецька // Проблеми теплофізики та теплоенергетики : X міжнародна конференція, 23 – 26 травня 2017 р. — К. : НУХТ, 2017.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27409В роботі представлено вплив температури екстрагування чаю чорного на зміни Na, K, Ca та дубильних речовин. Доведено, що збільшення температури екстрагування сприяє підвищенню виходу досліджуваних сполук. Встановлено, що оптимальною температурою проведення процесу екстрагування чаю є 90 ºС. The effect of black tea extraction temperature on changes in Na, K, Ca and tannins is presented. It is proved that an increase in the temperature of extraction contributes to an increase in the yield of the compounds studied. It has been established that the optimal temperature for the tea extraction process is 90 ºC.кафедра технології консервуваннячайекстракціятемпературамінеральні речовинидубильні речовиниteaextractiontemperatureminerals, tanninsДослідження впливу температури на хімічний склад екстрактів чаю чорного у процесі екстрагуванняThesis