Розробка математичної моделі для визначення продуктивності роботизованих пакетоформуючих ліній - Якимчук, Микола Володимирович; Горчакова, Ольга Миколаївна; Токарчук, Сергій Володимирович; Валіулін, Геннадій Раіфович (My University, 2017)
У статті розглядається математична модель для визначення максимальної продуктивності роботизованих пакетоформуючих пакувальних ліній. Визначено вплив процесу розподілення потоків пакованих виробів різного типорозміру по робочим станціям транспортуючих систем під час формування транспортних пакетів і вплив їхньої інтенсивності для досягнення максимальної продуктивності роботизованого комплексу. Отримані результати можливо в подальшому використовувати при проектуванні нових гнучких роботизованих виробництв у пакувальній галузі при модульному підході до підбору їх обладнання. Mathematical model for determination of the maximal productivity of robotic packet forming lines is being considered in this paper. Determined Influence of the process of separation of movement of different sized packed products on the working stations of the transporting system while forming transport packs and influence of their intensity for achieving maximal productivity of the robotic complex. The process of forming of the transport packaging is presented as a complex of the input of material and informational flows, each of them has its own intensity of developing of packed cargo, technological scheme of laying of cargo unit on the pallet while using information from the exiting flow in case of maximal productivity of robotic complex. Achieved results can be used in future design of new flexible robotic manufacturing in the branch of packaging industry with modular approach to equipment selection.
Keywords: транспортний пакет; інтенсивність потоку; роботизований комплекс; пакетоформування; transport package; intensity of the flow; robotic complex; package formation; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки