Використання бета-глюкану як поліфункціонального інгредієнта у виробництві молочних продуктів - Сапіга, Вікторія Ярославівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Михалевич, Артур Петрович; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна (My University, 2022)
Сучасні тенденції розвитку харчової промисловості спрямовані на розробку нових ви- дів функціональних харчових продуктів, що відповідають вимогам здорового харчування. На відміну від харчових продуктів традиційного складу, де головна увага приділяється харчовим і сенсорним функціям, функціональні харчові продукти характеризуються наданням переваги фізіологічним функціям, тобто регуляції захисних механізмів, фізичного стану, запобіганню старінню та лікуванню захворювань, пов'язаних з надмірною вагою.
Keywords: бета-глюкан; поліфункціональний інгредієнт; молочні продукти; β-glucan; multifunctional ingredient; dairy products; кафедра технології молока і молочних продуктів