Сапіга, Вікторія ЯрославівнаПоліщук, Галина ЄвгеніївнаМихалевич, Артур ПетровичОсьмак (Федченко), Тетяна Григорівна2023-03-072023-03-072022Використання бета-глюкану як поліфункціонального інгредієнта у виробництві молочних продуктів / В. Сапіга, Г. Поліщук, А. Михалевич, Т. Осьмак // Здорове харчування від дитинства до довголіття: стан та перспективи : матеріали ІІ міжнародної науково-практичної мультидисциплінарної конференції, 24 листопада 2022 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2022. – С. 38–39https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39030Сучасні тенденції розвитку харчової промисловості спрямовані на розробку нових ви- дів функціональних харчових продуктів, що відповідають вимогам здорового харчування. На відміну від харчових продуктів традиційного складу, де головна увага приділяється харчовим і сенсорним функціям, функціональні харчові продукти характеризуються наданням переваги фізіологічним функціям, тобто регуляції захисних механізмів, фізичного стану, запобіганню старінню та лікуванню захворювань, пов'язаних з надмірною вагою.otherбета-глюканполіфункціональний інгредієнтмолочні продуктиβ-glucanmultifunctional ingredientdairy productsкафедра технології молока і молочних продуктівВикористання бета-глюкану як поліфункціонального інгредієнта у виробництві молочних продуктівThesis