Особливості застосування активного вугілля у лікеро-горілчаному виробництві - Левандовський, Леонід Вікторович; Шендрік, Тетяна Георгіївна; Куц, Анатолій Михайлович; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна (My University, 2021)
У статті оцінено переваги та недоліки активного вугілля природного походження (БАУ-А), що традиційно використовується для очищення водно-спиртових сумішей від домішок у технології горілки, запропоновано підхід зі створення різних комбінацій сорбентів з оптимальними властивостями, де низькі показники якості одного з видів активного вугілля компенсовані високими показниками іншого вугілля.
Keywords: горілка; сорбент; фракційний склад; активне вугілля; vodka; activated carbon; sorbent; fractional composition; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства