Критерії віднесення харчових продуктів до категорії оздоровчих, функціональних - Сімахіна, Галина Олександрівна; Гуліч, Марія Павлівна (My University, 2023)
Харчові продукти розглядаються сьогодні не лише з точки зору їхніх поживних та енергетичних властивостей, а і з позицій позитивного оздоровчого впливу на всі органи та системи організму людини. Тому продукція харчової промисловості починає якісно розширюватись за рахунок виробництва нового покоління харчових продуктів – оздоровчих, функціональних. The foodstuffs are today examined not only in terms of their nturitive and energetic value, but also from the viewpoint of their healthy influence on all the organs and systems of human body. Therefore, the products of food industry begins to expand qualitatively due to the emergence of the new generation of functional (healthy) foodstuffs.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; здоров'я; харчування; функціонування; спеціальні продукти; оздоровчі продукти; есенціальні нутрієнти; health; nutrition; functioning; special foodstuffs; healthy foodstuffs; essential nutrients