Дослідження впливу використання еритритолу в морозиві сироватковому - Басс, Оксана Олександрівна; Колеснік, Інна Володимирівна (My University, 2025)
Використання цукрозамінників у морозиві на сироватковій основі дозволить виробляти продукт з низькою калорійністю, без доданого цукру, а також для людей із певними дієтичними потребами. Чудовим варіантом універсального цукрозамінника є багатоатомний спирт еритрилол.

Using sweeteners in whey-based ice cream will allow for a low-calorie product with no added sugar, as well as for people with certain dietary needs. A great option for a universal sweetener is the polyhydric alcohol erythritol.
Keywords: морозиво; сироватка молочна; замінники цукру; ice cream; whey; sugar substitutes; кафедра технології молока і молочних продуктів