Пристрій для орієнтування виробів (Патент на винахід №108204) - Халайджі, Вероніка Валеріївна; Гавва, Олександр Миколайович; Волчко, Анатолій Іванович; Дороніна, Катерина Михайлівна; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Павлов, Сергій Олексійович; Волчко, Андрій Анатолійович (My University, 2015)
Запропонований пристрій для орієнтування виробів включає подавальний конвеєр з приводом та пристрій поперечного переміщення вантажів. Конвеєр виконано у вигляді привідної роликової доріжки, на роликах якої встановлені втулки, які є нерухомими відносно до роликів за рахунок утворення профільного з'єднання. При цьому втулки мають можливість переміщення у горизонтальній площині за допомогою механічного привода, встановленого під роликами. The proposed device for orienting products includes a feed conveyor with a drive and a device for transverse movement of goods. The conveyor is made in the form of a driven roller track, on the rollers of which there are bushings that are fixed relative to the rollers due to the formation of a profile connection. At the same time, the bushings can be moved in the horizontal plane by means of a mechanical drive installed under the rollers.
Keywords: пристрій; device; орієнтування виробу; product orientation; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки