Переяслав – місто музеїв - Матюша, Анастасія Ростиславівна; Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2022)
Переяслав – одне з найстаріших міст Київщини. Уперше місто згадується в літописі під 907 роком. Довгий час воно було центром удільного князівства. До будівництва Софіївського собору в Києві у Переяславі містилась резиденція руських митрополитів. Музеї є важливими осередками національної культурно-історичної спадщини, адже дають змогу глибше пізнати свою національну ідентичність.
Keywords: Переяслав; музеї Переяслава; Київщина; кафедра гуманітарних дисциплін; Pereyaslav; museums of Pereyaslav; Kyiv region