Вирішення проблемної ситуації на основі когнітивного моделювання - Савчук, Ольга Вікторівна; Ладанюк, Анатолій Петрович (My University, 2014)
Проблемна ситуація в термінах ситуаційного управління ідентифікується як неприйнятне відхилення в значеннях показників від бажаних чи стандартних (припустимих) значень. Проблемна ситуація настає у випадку, коли стан підприємства характеризується як неприпустиме або небажане, а ефективність його функціонування нижче за очікувану. Problem situation in terms of situational management is identified as unacceptable deviations in the values ​​of the desired parameters or standard (permissible) values. Problem situation occurs when the condition enterprises characterized as unacceptable or undesirable, and its effectiveness functioning below expected.
Keywords: підприємство; зовнішне середовище; когнітивне моделювання; enterprise; external environment; cognitive modeling; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка