Основні принципи раціоналізації харчування в умовах довготривалої дії малих доз іонізуючого випромінювання - Нещадим, Лариса Петрівна; Мельник, Галина Сергіївна; Демчина, Галина Любомирівна (My University, 2004)
Особливості харчування здійснють модифікуючий вплив на розвиток реакцій організму при довготривалому внутрішньому опроміненні малими дозами. Раціоналізація харчування в умовах підвищеної радіаційної дії є реальним шляхом зниження внутрішнього опромінення організму людини. Nutrition features have the modifying influence on the development of reactions in prolonged internal irradiation with low doses. Rationalization of nutrition in terms of increased radiation exposure is the real way to reduce the internal exposure of the human body.
Keywords: опромінення; забруднення; радіонукліди; продукти харчування; radiation; pollution; radionuclides; food; кафедра екології та екоменеджменту